Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
Modelprojecten
Over ArmeniŽ
Onze sponsoren
Archief
 Doelstellingen
 Kerstmarkt Duiven
 Verzenden 2006
 Helpers
 Kerstkaarten 2010
 ACC Azatan
 Reizen naar ArmeniŽ
 Tapijten van Azatan
 Alvan Tsarik Boulevard
 Inrichting Sporthal
 Warmte School Nr.3
 Weeshuis Zatik
 Inzamelen boeken
 In de media
 Nieuwsbrief
 Boekenlijsten bibliotheek
 Schoolmeubilair
 "Annie Bodde" educatie
 Sport en sportspullen
 Artik Special School
 Computerproject
 Tractorproject
 Vrienden van alvan tsarik
 Sponsorloop De Brug
 Voormalige sponsoren
 Lusine Movsisyan

Verwijzingen
Contact
Disclaimer

Alvan Tsarik Boulevard
Start 2007, afgesloten 2008.

Dit project was sterk verbonden met het Zatik Weeshuis in Yerevan. Doordat we hiermee de samenwerking hebben beŽindigd, zijn we ook niet verder gegaan met dit project.PROJECT ďLEREN en WERKENĒ

Wij hebben als stichting veel contacten in ArmeniŽ. Vanuit die contacten kwam ook de vraag of wij iets konden doen voor een groep kinderen uit een weeshuis in Yerevan, de hoofdstad van ArmeniŽ. In het betreffende weeshuis, ĎZatikí geheten, verblijven kinderen in de leeftijd van ca. 7 tot 18 jaar. Niet alle kinderen zijn Ďvolledigí wees, wel komen ze allemaal uit moeilijke huiselijke omstandigheden. De leiding van het weeshuis doet er van alles aan om de kinderen goed in de samenleving te Ďlaten landení, maar dat is vaak wel moeilijk. Basisonderwijs is in ArmeniŽ aanwezig, ook voor deze kinderen, maar helaas is het niet of nauwelijks gericht op de beroepspraktijk. Dat, naast een grote werkloosheid in dit land, maakt dat het moeilijk is voor deze kinderen om na hun 18e verjaardag, als zij het weeshuis moeten verlaten, op eigen benen te staan.

Wij willen als stichting duurzame hulp bieden. Naar ons idee doen wij dat als wij kinderen concreet voorbereiden op een baan. Dit willen wij doen door middel van werkend leren, een concept dat in Nederland al goed loopt. In ArmeniŽ is dit echter nog vrijwel onbekend.

Stichting alvan tsarik wil, samen met Armeense partners een aantal winkels en dergelijke inrichten. Daar moet dan een professional komen te werken, die tegelijkertijd de kinderen van het weeshuis zal opleiden in het betreffende beroep. Na enige tijd zullen de kinderen dan de reguliere arbeidsmarkt op kunnen, in bezit van een diploma.

Als eerste zullen we aan de slag gaan met een kapperszaak cq schoonheidssalon. Dit is een pragmatische keus, allereerst omdat wij onlangs een mooie donatie van een kapsalon hebben gekregen, waarbij een groot deel van de inventaris aan onze stichting is geschonken, samen met geld. Ten tweede zien wij met name de meisjes als een kwetsbare groep, voor wie het erg moeilijk is om iets anders te doen dan zo snel mogelijk trouwen. Andere ideeŽn zijn een kaaswinkel (bij het weeshuis hoort ook een boerderij, waar ook kaas wordt geproduceerd), een slagerij en een schoenmakerszaak.

Op dit moment wordt er in ArmeniŽ hard gewerkt om alles juridisch in orde te krijgen, zodat dit project van start gaat met een goede basis.

 

At Zatik everything goes OK. Edita, one of the girls, busy each day by cutting hair in Zatik as well as their neighbors (see attached files).
I donít have enough courage to allow her cut my hair but time will come and I will see she is professional hairdresser and than we will see!
Last Friday Liana (one of our girls from Manushk group, who recently got marred) visited us with her husband Artur and she said that she is pregnant. It means that in near future she will be busy with child.


(geschreven door Naira Margaryan, staf weeshuis Zatik)