Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
Modelprojecten
Over ArmeniŽ
Onze sponsoren
Archief
 Doelstellingen
 Kerstmarkt Duiven
 Verzenden 2006
 Helpers
 Kerstkaarten 2010
 ACC Azatan
 Reizen naar ArmeniŽ
 Tapijten van Azatan
 Alvan Tsarik Boulevard
 Inrichting Sporthal
 Warmte School Nr.3
 Weeshuis Zatik
 Inzamelen boeken
 In de media
 Nieuwsbrief
 Boekenlijsten bibliotheek
 Schoolmeubilair
 "Annie Bodde" educatie
 Sport en sportspullen
 Artik Special School
 Computerproject
 Tractorproject
 Vrienden van alvan tsarik
 Sponsorloop De Brug
 Voormalige sponsoren
 Lusine Movsisyan

Verwijzingen
Contact
Disclaimer

Reizen naar ArmeniŽ

Inleiding
In 2009 was het hoog tijd dat alle leden van onze stichting eens persoonlijk gingen kijken naar de projecten en spreken met de mensen ter plaatse. De groep werd aangevuld met mensen die voor ons werk en voor het land grote belangstelling hebben. In totaal zijn 9 mensen die zomer 15 dagen met ons op stap gegaan.

Ervaringen
We vonden het belangrijk dat iedereen het land van binnenuit leerde kennen en het lag dus voor de hand dat we iedereen bij families gingen onderbrengen die wij vanuit ons stichtingswerk kennen. Voor de Nederlanders een hele ervaring, de Armeense gastvrijheid en hartelijkheid was onvergetelijk en ook inspirerend. Maar ook de gastfamilies kregen een heel andere cultuur over de vloer en behalve af en toe slikken was het bezoek ook voor hen verrijkend: ďZe kwamen als gasten en ze gaan als vriendenĒ.

Programma
Het programma was ronduit vol. Voor de leden van onze stichting waren er de bezichtigingen van de projecten maar daarnaast hadden we een ambitieus toeristisch programma opgesteld. Van tevoren hebben we alles met de deelnemers besproken en afgestemd. Er zaten puur toeristische elementen in zoals Noravank, Yerevan, Garni en Geghard, spirituele zaken als een bedevaart naar Surp Hovhannes bij Spitak en een bezoek aan Etschmiatsin, pittige wandelingen rond het Arpa-meer en naar de Aragats en heel bijzondere bestemmingen zoals de sterrenwacht Byurakan. Veel tijd bleef er over om het leven op het platteland te zien zoals in Azatan en bij Stepanavan en de sensatie van de tegenstelling bij Alaverdi: een bezoek aan een smerige ertsfabriek naast idyllische plekjes bij het Haghpat-klooster en Degh op het hoogplateau, waar de beroemde Armeense schrijver Tumanyan werd geboren. Dit alles is slechts een deel van hetgeen we gedaan hebben in die 15 dagen. Voor verdere informatie verwijzen wij naar het volledige programma.

Bekijk hier het programma.

Belangstelling?
Naar aanleiding van de zeer tevreden reacties van de deelnemers op dit bezoek aan onze projecten willen wij meer mensen in staat stellen met onze stichting naar ArmeniŽ te reizen. We denken dan aan een kleinschalige reis, met respect voor de mensen en het land. Het wordt een eerste, maar wel intensieve kennismaking met een bijzonder land. Voorop staat het contact met de ArmeniŽrs en de vele facetten van hun vaak moeilijke dagelijkse leven. Dat betekent zeker ook dat het geen luxe reis met chique hotels en full-airco autobussen wordt. Wij kennen het land goed en zullen uiteraard binnen de mogelijkheden met wensen rekening houden en suggesties doen.

Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op via info@alvantsarik.org

Bijgaande fotopresentatie laat beelden zien van onze reis in augustus 2009.