Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
Modelprojecten
Over ArmeniŽ
Onze sponsoren
Archief
 Doelstellingen
 Kerstmarkt Duiven
 Verzenden 2006
 Helpers
 Kerstkaarten 2010
 ACC Azatan
 Reizen naar ArmeniŽ
 Tapijten van Azatan
 Alvan Tsarik Boulevard
 Inrichting Sporthal
 Warmte School Nr.3
 Weeshuis Zatik
 Inzamelen boeken
 In de media
 Nieuwsbrief
 Boekenlijsten bibliotheek
 Schoolmeubilair
 "Annie Bodde" educatie
 Sport en sportspullen
 Artik Special School
 Computerproject
 Tractorproject
 Vrienden van alvan tsarik
 Sponsorloop De Brug
 Voormalige sponsoren
 Lusine Movsisyan

Verwijzingen
Contact
Disclaimer

Sporthal Gyumri
Start 2007, eind 2010.

Als project is het Ďsportení afgesloten, we nemen het echter wel mee met onze reguliere contacten. Af en toe krijgen we speciale verzoeken, bijvoorbeeld voor sportkleding voor jonge sporters. Wij proberen hier met onze Ďreguliereí transporten aan te voldoen.Gyumri, in het noordwesten van ArmeniŽ, is de tweede stad van ArmeniŽ, qua omvang te vergelijken is met een stad als Arnhem. Gyumri vervult een regionale functie voor winkelvoorzieningen, overheidsdiensten, onderwijs maar ook voor sportaccommodaties.

De aardbeving die in 1988 het noorden van ArmeniŽ trof, heeft zijn sporen nagelaten in Gyumri. De stad werd zwaar beschadigd en duizenden mensen kwamen om het leven of werden invalide.

Door ArmeniŽ maar ook door het buitenland is in de loop der jaren al veel gedaan aan de wederopbouw. Hoewel er nog veel moet gebeuren zijn al veel huizen, openbare gebouwen en scholen hersteld of opnieuw gebouwd.


Zo is er onder andere met Franse hulp bij een scholencomplex een sporthal gebouwd.
De onderstaande foto laat deze sporthal zien.Het ontbreekt de Armeense overheid echter aan middelen voor de inrichting van deze sporthal. Sinds de start van ons project "Inrichting sporthal" ontvangen wij van scholen en particulieren hulpgoederen voor de inrichting.

                               

Wij merken dat vanuit sportief Nederland positief gereageerd wordt op ons project. Daarom willen wij graag doorgaan met het verzamelen van sporttoestellen en ander sportmateriaal, niet alleen voor de sporthal hierboven, maar ook voor andere sportaccommodaties in Gyumri en omgeving. Want ook daar is groot gebrek aan veilig materiaal, van shirtlint tot doelpaal en van basketbal tot trampoline.
Supervisor: Lilit Gasparyan, Gyumri, ArmeniŽ
Lilit Gasparyan, die deel uitmaakt van het bestuur van Sichting alvan tsarik, heeft contact met de sporthal in Gyumri en weet wat de behoefte is aan materiaal bij andere sportaccomodaties. Zij coŲrdineert en controleert in ArmeniŽ de aankomst en de bestemming van het sportmateriaal.