Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
 Preschool
 Bibliotheek Gyumri
 Studiefonds
 Technasium

Modelprojecten
Over ArmeniŽ
Onze sponsoren
Archief
Verwijzingen
Contact

Disclaimer


Het Studiefonds

Een van onze kleinere projecten dat quasi geruisloos meeloopt is ons Alvan Tsarik-studiefonds.

Op voorstel van onze partner Gevorg Amiryan, de directeur van de bibliotheek, hebben wij in 2010 een fonds van Ä 5.000 ingesteld met als doel studenten geld voor te schieten voor het volgen van de universiteit of een HBO-opleiding. Vaak hebben deze studenten en hun ouders niet genoeg inkomen om de inschrijfkosten ineens te betalen, maar met een gespreide betaling zou het hen wel lukken. De opleidingen bieden deze mogelijkheid niet aan en daarom doen wij dat nu met een voorzichtig bedrag voor een kleine groep.

Gevorg Amiryan beheert het fonds. Wij hebben contracten opgesteld waarin de terugbetaling geregeld wordt. Wij verwachten van de studenten dat zij in plaats van rente te betalen, zichzelf verdienstelijk maken in een sociaal project, al dan niet verbonden aan de bibliotheek.

Aan het eind van het academisch jaar wordt alles 100% terugbetaald en kunnen ook in het nieuwe jaar jongeren gebruik maken van de regeling.

Sinds de start van het fonds hebben gemiddeld 8 studenten per jaar er gebruik van gemaakt, veelal kinderen van de bibliotheekmedewerkers.


Money... money... money...
De jongeren hebben zich verdienstelijk gemaakt met bij voorbeeld het repareren van het dak van de bibliotheek en het assisteren bij toneel en voorleesactiviteiten in de bibliotheek.