Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
Modelprojecten
Over Armenië
Onze sponsoren
Archief
 Doelstellingen
 Kerstmarkt Duiven
 Verzenden 2006
 Helpers
 Kerstkaarten 2010
 ACC Azatan
 Reizen naar Armenië
 Tapijten van Azatan
 Alvan Tsarik Boulevard
 Inrichting Sporthal
 Warmte School Nr.3
 Weeshuis Zatik
 Inzamelen boeken
 In de media
 Nieuwsbrief
 Boekenlijsten bibliotheek
 Schoolmeubilair
 "Annie Bodde" educatie
 Sport en sportspullen
 Artik Special School
 Computerproject
 Tractorproject
 Vrienden van alvan tsarik
 Sponsorloop De Brug
 Voormalige sponsoren
 Lusine Movsisyan

Verwijzingen
Contact
Disclaimer

Het Azatan tractorproject


Het tractorproject

Wij zijn trots op dit project en dat zeggen we hardop.
In 2006 hebben we aan Azatan Community Center (ACC) € 3000 geleend, geld dat we hier in Nederland verzameld hadden.

In het contract dat we met ACC hebben gesloten staat dat ACC vier jaar de tijd heeft om het geld terug te betalen.

Het geld werd door Hovhannes Papoyan, de voorzitter van ACC, gebruikt om samen met een extra lening van de bank een Indiase tractor te kopen. Bij deze tractor behoorden een tweetal hulpstukken. Verantwoordelijkheid voor en onderhoud van de tractor lag en ligt bij de familie Papoyan.
Het idee was dat de families die geen geld hadden om een loonbedrijf in te schakelen voor het bewerken van hun grond, gebruik konden maken van deze tractor en alleen de brandstof doorvoor verschuldigd zouden zijn. In de afgelopen jaren heeft het ACC een tachtigtal families op deze manier kunnen helpen.
Daarnaast is het aantal hulpstukken voor de tractor vergroot tot negen en kunnen alle werkzaamheden voor de landbouw in Azatan door ACC worden uitgevoerd.

Het ACC heeft aangekondigd dat het geld in de herfst van 2010 inderdaad zal worden terugbetaald. Daarnaast deden ze medio 2009 een geweldig voorstel: Als het aardappelseizoen gunstig zou verlopen zou men een deel van de oogst ter beschikking stellen aan voedselprogramma’s in de omgeving van Gyumri: de regionale psychiatrische kliniek , onze “eigen” Artik Special School en een NGO die een aantal families in “domieks” (tijdelijke woningen sinds 1989) ondersteunt, zouden elk een ton aardappelen krijgen voor de winter. Inmiddels staan deze aardappels klaar om gedistribueerd te worden of zijn ze misschien al gedistribueerd.

Zoals het gelopen is met dit project, zo vinden wij dat het altijd zou moeten gaan. We hebben een starthulp kunnen geven en nu kunnen ze in Azatan zelfstandig verder.