Openingspagina

Over alvan tsarik
Lopende projecten
Modelprojecten
Over Armenië
Onze sponsoren
Archief
 Doelstellingen
 Kerstmarkt Duiven
 Verzenden 2006
 Helpers
 Kerstkaarten 2010
 ACC Azatan
 Reizen naar Armenië
 Tapijten van Azatan
 Alvan Tsarik Boulevard
 Inrichting Sporthal
 Warmte School Nr.3
 Weeshuis Zatik
 Inzamelen boeken
 In de media
 Nieuwsbrief
 Boekenlijsten bibliotheek
 Schoolmeubilair
 "Annie Bodde" educatie
 Sport en sportspullen
 Artik Special School
 Computerproject
 Tractorproject
 Vrienden van alvan tsarik
 Sponsorloop De Brug
 Voormalige sponsoren
 Lusine Movsisyan

Verwijzingen
Contact
Disclaimer


Weeshuis Zatik
Start 2005 (door Stichting alvan tsarik), afgesloten 2008.

Als stichting hebben we geprobeerd met dit weeshuis een aantal projecten te verbeteren, onder andere op de boerderij. Het bleek echter niet mogelijk te zijn om onze manieren van werken op elkaar af te stemmen. Mede hierdoor hebben we besloten de samenwerking met dit weeshuis te beëindigen.In de hoofdstad Yerevan zijn een aantal weeshuizen voor kinderen die geen thuis meer hebben. Een bekend weeshuis is “Zatik”, Armeens voor “lieveheersbeestje” of “toekomst”.

In dit huis, gelegen in een buitenwijk van de stad, wonen 150 weeskinderen in leeftijd van 4 tot 18 jaar. In het huis heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen “paviljoen” met zijn eigen begeleiders. Er is een centrale keuken, de kinderen worden er behoorlijk gevoed en gaan normaal naar school in de buurt. De staf heeft de zorg voor de dagelijkse gang van zaken en is voortdurend op zoek naar sponsoren in het binnen- en vooral buitenland.
De hygiënische toestand in het huis is redelijk te noemen.

De leiding van het huis legt er de nadruk op dat de kinderen als het ware tot een gezin behoren en doet er alles aan deze kinderen dat ook zo veel mogelijk te bieden.
Daarnaast probeert men de kinderen voor te bereiden op een zelfstandig leven in de Armeense samenleving door hen een schoolopleiding te laten volgen en in de vakanties cursussen aan te bieden of hen op een eigen boerderij vertrouwd te maken met werk dat daarbij hoort.

Ashot Mnatsakayan, Yerevan, Armenië.
Ashot Mnatsakayan is directeur van het weeshuis Zatik in Yerevan. Hij onderhoudt vele contacten met organisaties en personen in Amerika en Europa die zijn werk ondersteunen. Ashot Mnatsakayan is contactpersoon voor stichting alvan tsarik in Yerevan.

   

Om in hun onderhoud te voorzien en om werkervaring op te doen werken de bewoners van het weeshuis op de boerderij Arzni. Deze boerderij ligt op ongeveer 15 km afstand van Yerevan.