samenwerking en partners

Stichting alvan tsarik kan het werk niet doen zonder de hulp van velen. Wij hebben partners in binnenland en buitenland. Veel mensen helpen ons met hun advies, met fysiek werk, met hulpgoederen, met donaties.
Niet iedereen kunnen wij hier noemen, niet iedereen wil hier genoemd worden.
Wij vermelden een aantal organisaties, zonder daarmee andere tekort te willen doen. Wij geven een overzicht en een korte uitleg van de samenwerking die wij met hen hebben.

Stichting Het Bosje

Stichting Het Bosje heeft ons gesteund bij de aankoop van de panden waarin ons centrum in Gyumri is gevestigd. Zij bekostigen nu de opleiding van een van onze leerkrachten in de preschool. Zij voelen zich nauw betrokken bij ons werk, zijn sparringpartners bij nieuwe ideeën en geven adviezen op bouwkundig gebied.

Candea College

Het Candea College in Duiven is vanaf het allereerste moment van ons werk een betrokken partner geweest. Leerlingen hebben meegeholpen om containers te laden. Directieleden hebben onze Armeense stafleden invitaties gestuurd. Technasiumklassen hebben meerdere projecten uitgewerkt voor ons centrum in Gyumri. Docenten geven feedback bij de opbouw van ons eigen Technasium in Armenië. Leerlingen en docenten zijn naar Gyumri gereisd om hun projecten uit te voeren.

UNDP

In Yerevan zetelt de UN-organisatie Project Development. Door onze uitwisseling in 2019 met acht Candealeerlingen is er een samenwerking tot stand gekomen. Onze Technasiumaanpak blijkt voor hen zo inspirerend te zijn, dat zij onder de naam ArmTech (Armenian Technasium) een pilot zijn gestart in de gemeenten, die in het grensgebied liggen.

Nederlandse ambassade

Via Facebook en ook door andere persoonlijke contacten is de Nederlandse ambassade in Yerevan geïnformeerd over onze activiteiten. De ambassadeur, dhr. Schermers, brengt binnenkort een bezoek aan ons centrum,

Al vroeg in ons bestaan heeft Heinhuis met ons samengewerkt. Computersystemen, die wij ontvingen, hebben zij voor een goede prijs overgenomen. Dit heeft ons zeker in de beginjaren veel mogelijkheden verschaft om projecten in de omgeving van Gyumri op te starten.

HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. Daarom hebben de jongeren van HOPE XXL de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst.

Hope XXL heeft 20 Technasiumleerlingen de mogelijkheid gegeven om in het kader van het project Maatschappelijke Diensttijd te werken aan hun Armeniëprojecten. Leerlingen laten zien, dat hun inzet voor anderen plezier oplevert en fantastische resultaten geeft.

HOPE XXL heeft meegewerkt aan de uitwisseling van acht Candeleerlingen met UNDP in Yerevan. Technasiumleerlingen konden in het kader van HOPE XXL-project Maatschappelijke Diensttijd hun werk voor ons project in Arpi/Tsaghkut uitvoeren

Famtofam is onze zusterorganisatie in Friesland. Ook zij werken in en rond Gyumri en hebben daar een eigen staf. Hun focus ligt meer op de directe hulp van gezinnen hier aan gezinnen in Gyumri. Zij volgen de kinderen een langere tijd. Men is bezig om “hun” kinderen de mogelijkheid te geven via een beurs verder te studeren. Door acties met scholen en in verbanden van kerkgemeenten zijn zij in staat om scholen in de omgeving van Gyumri van geld en materiaal te voorzien voor opbouw en herstel.

Bij de kringloopwinkel in Lobith kunnen we alle Duitse, Franse en Engelse boeken halen die we maar willen hebben voor onze projecten. Ook puzzels en educatieve spelletjes zijn voor ons te geef of bijna te geef.

Notaris Franҫois van Schaik uit Bemmel heeft onze statuten voor een vriendenprijs geactualiseerd.
Notariskantoor Van Schaik

Wij willen zeker de organisaties en mensen vergeten, die in het verleden voor ons van belang zijn geweest. Zonder hen hadden we niet gestaan.

Tiemex logistic services b.v te Zevenaar bood gratis opslagruimte aan, hielp bij het verzendklaar maken van hulpgoederen en verzorgde kosteloos diverse transporten. Ons allereerste transport naar Armenië verliep via hen
Tiemex logistic services, Zevenaar

Ricoh (voormalig Nashuatec) schonk aan de bibliotheek in Gyumri een kopieerapparaat en meerdere toners.
Ricoh, ’s Hertogenbosch

Lionsclub ‘De Liemers’ heeft ons gesteund met een substantieel geldbedrag waarmee we sanitaire voorzieningen in onze school konden verwezenlijken.
Lionsclub ‘De Liemers’

Michel Bouwman in Pannerden en Henk Vuulink in Duiven hebben ons gedurende enkele maanden belangeloos een grote opslagruimte ter beschikking gesteld.

Verder vermelden wij hieronder de scholen die Engelse, Franse en/of Duitse leesboeken aan de bibliotheek in Gyumri schonken

Kandinky College Nijmegen, Stedelijk Dalton College Zutphen, Ludger College Doetinchem, Almende College Silvolde, Liemers College Zevenaar, Candea College Duiven,
Buys Ballot College Goes, Het Assink Lyceum Haaksbergen, OSG Erasmus Almelo,
R.-K. Scholengemeenschap St.- Canisius Almelo, SG Twickel Hengelo,
Corderius College h/v Amersfoort, Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt Amersfoort, Meridiaancollege Het Stromenland vmbo Amersfoort, Ds Pierson College ‘s-Hertogenbosch, Koning Willem 1 College ‘s-Hertogenbosch, Sancta Maria Mavo ‘s-Hertogenbosch,
Rodenborch College Rosmalen, Titus Brandsma Lyceum Oss, Hooghuis Lyceum locatie Heesch, Hooghuis Lyceum locatie Oss-West, Merletcollege Grave, Merletcollege Mill,
Udens College vmbo Uden, Udens College havo/vwo Uden, Peellandcollege Deurne, Alfrinkcollege Deurne.