transport

Transport van hulpgoederen naar Armenië

Sinds 2005 heeft Stichting alvan tsarik 18 containertransporten verzorgd. De containers werden meestal in Duiven geladen, waar de stichting een opslag had. In het begin ging het vooral om humanitaire goederen als kleding en huisraad voor het weeshuis Zatik in Yerevan, later kwamen daar doelen als dorpsontwikkeling en educatieve doelen als de regionale bibliotheek, kinderopvang en scholen bij. Educatief speelgoed, boeken en computers, maar ook schoolmeubilair werd met de hulp van leerlingen van het Candea College in containers geladen en verscheept.

De meeste van de 18 containers hebben wij zelf bekostigd, een drietal containers werden door het Amerikaanse UAF (United Armenian Fund) betaald, en de laatste container werd door Famtofam samen met Stichting Innerwaard gefinancierd.

Op dit moment hebben wij geen middelen om transporten te betalen en we bezitten geen opslagruimte meer. Wel hebben wij grote kennis en ervaring om te assisteren bij een transport, wij kennen de wegen. “Onze” containers staan al bij het begin van het transport “op groen” in Armenië, d.w.z.  dat het Humanitarian Committee in Yerevan op voorhand toestemming geeft om het transport in Armenië toe te laten. Gezien de ervaring met de gebruikelijke bureaucratie is dit wel bijzonder. Ook de afhandeling ter plaatse gaat snel in vergelijking met transporten van andere hulporganisaties.

Mocht u van plan zijn om een transport naar Armenië te organiseren, geven wij graag onze kennis en ervaring verder in ruil voor een klein deel van de container, waarmee we onze eigen spullen willen vullen.